RaddningsmissionenGöteborgs räddningsmission spirar av aktivitet och engagemang.  Här finns massor att göra, både för dig som är ny i Sverige och för dig som har bott här länge. Vi fick oss en pratstund med Jenny Axebrink som arbetar som projektledare.

Vilken typ av verksamhet erbjuder Räddningsmissionen nyanlända?

–          Vi har olika typer av verksamhet. Bland annat en ungdomsgrupp för nyanlända, öppet hus och språkträningsgrupper. Tillsammans med Svenska Kyrkan i Bergsjön erbjuder vi musikundervisning till barn som går på introduktionsskolan för nyanlända.

Jenny är en av tio personer som jobbar med nyanlända på Göteborgs Räddningsmission. Dessutom får de hjälp av ytterligare tio volontärer. Varje vecka möter de ungefär 50 nyanlända.  Jag frågar Jenny vad det är som driver henne att arbeta med de här frågorna.

–          Att människor som kommer till Sverige får förutsättningar att skapa ett gott liv. Vi behöver alla hjälpas åt för att skapa möjligheter för detta. Sedan är det en del frustration som driver, frustration över hur människor behandlas och vilka till synes hopplösa situationer som en del människor befinner sig i. Men det är också fantastiskt att genom sitt jobb få möta så många spännande människor som är kloka och resursstarka och att få vara med när de formar sitt nya liv i Sverige.

Print Friendly, PDF & Email