zanyarHär kan du se filmen Krigsduvor om flykt, separation och längtan av Zanyar Adami.

Filmen handlar om en kurdisk flicka som skickas ensam till Sverige, om hennes längtan efter sin mamma och om hennes mod för att möta en ny värld. Vi hoppas att filmen ska nå in i hjärtat och öka förståelsen för de svårigheter som en separation från en förälder innebär för alla barn.

Zanyar Adami (f.1981) är filmregissör och föreläsare som själv har en erfarenhet av att som barn fly ensam utan sina föräldrar. Zanyar har en bakgrund som journalist, författare och föreläsare. Han har bland annat grundat och varit chefredaktör för tidskriften Gringo, som belönades med Stora journalistpriset. 2011 debuterade Zanyar som filmregissör med dokumentärfilmen Gerillasonen. Filmen har sålts till sex TV-kanaler och vunnit pris på flera festivaler världen över.

”Det känns oerhört hedrande att få möjligheten att nå ut till världens viktigaste målgrupp med en berättelse som jag hoppas berör och förändrar attityder kring ensamkommande flyktingbarn.”

Till filmen finns även en lärarhandledning för att fördjupa frågor som att vara ny, separation, identitet och längtan.

Krigsduvor – trailer

Se hela filmen

För att kunna streama hela filmen Krigsduvor behöver du en stabil internetuppkoppling. Du behöver också göra följande:

  1. Skicka ett SMS med texten KRIGSDUVOR till 72 980 (vanlig SMS-kostnad)
  2. Ett lösenord skickas till din telefon
  3. Skriva sedan in lösenordet här!

Filmens längd: 14 minuter

Tänk på att låta filmen buffra klart innan du börjar titta på den eftersom filmen annars kan hacka eller avslutas i förtid. Detta gör du genom att trycka på ”play” och sedan direkt på ”pause” och vänta några minuter (beroende på internetuppkoppling).

OBS! Om ni vill titta på filmen flera gånger använd samma lösenord som finns i svarsSMS:et från Hej Sverige.

Om ni sms:ar Krigsduvor flera gånger får ni ett SMS från Wywallet. För att registrera er på Wywallet gå till wywallet.se

Print Friendly, PDF & Email