Över 70 000 barn sökte asyl i Sverige 2015. Ungefär hälften av dem kom ensamma, utan sin familj. Alla dessa barn har drömmar om en bättre framtid.

Genom att stödja Hej Sverige är du med och bidrar till en trygg skola för barn och unga som flytt till Sverige. Forskning visar att barn födda utomlands löper mångdubbelt större risk att utsättas för kränkningar i skolan än andra barn. Samtidigt efterlyser lärare metoder att välkomna dem till sin nya skolmiljö på ett bra sätt. Just ett sådant utbildningsprogram har Friends och UNHCR i ett gemensamt projekt tagit fram. Projektet har formellt avslutats, men vi känner att kunskapen och erfarenheten från projektet behövs mer än någonsin just nu. Därför har Friends beslutat att samla in pengar för att kunna nå alla Sveriges högstadieskolor med utbildningsmaterialet.

Du kan vara med och bidra till att utbildningsprogrammet når fler skolor, barn och unga.

Stöd projektet som privatperson

Var med och stöd Hej Sverige kampanjen genom att sms:a HEJSVERIGE50, HEJSVERIGE100 eller HEJSVERIGE300 till 72980 för att bidra med 50, 100 eller 300 kronor.

swish_logo_primary_cmykDu kan också skänka valfri gåva genom att swisha till 123 900 5273. Var noga med att märka din gåva med Hej Sverige. Ditt bidrag är viktigt för att skapa en trygg och bra skola för ensamkommande barn och unga.

Stöd projektet som företag

Vill ditt företag engagera sig? Kontakta Malin Duintjer, Insamlingschef Friends
malin.duintjer@friends.se
08-545 519 90

Print Friendly, PDF & Email